Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αντικλείδι

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ( από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Έτσι ξεκινούσε πάντα. Πρώτα τις έβλεπε και ο αέρας γινόταν βαρύς. Έπειτα εδραιωνόταν η εικόνα τους μέσα του. Ύστερα έρχονταν τα ουρλιαχτά και εμφανιζόταν το Κόκκινο Δωμάτιο με τον γυαλιστερό, καινούργιο γάντζο να τις περιμένει. Και εκεί, στο Κόκκινο Δωμάτιο, μπορούσε να παίζει για όσο ήθελε...


"Ο R. Frederick Hamilton είναι ένας νέος, πολλά υποσχόμενος συγγραφέας. Σημειώστε το όνομά του γιατί πρόκειται να ακούμε γι' αυτόν πολύ συχνά στα επόμενα χρόνια" (Scary Minds, 2010)

"Φανταστείτε ότι ο Edward Lee είχε ένα παιδί που μεγάλωσε και ίσως πάρετε μια ιδέα για το πόσο τρομακτικό είναι αυτό το βιβλίο. Βίαιο, ακραία ερωτικό, με ένα τέλος που δεν το περιμένεις... Σας προειδοποίησα" (Fatally Yours, 2009)

"Είναι προφανές ότι ο Hamilton γράφει για να σας σοκάρει..." (Graig Bezant, OzHorrorScope 2009)

"Ανάμεσα στις πιο σκοτεινές στιγμές του Stephen King και στον τρόμο του Bret Easton Ellis, βρίσκεται ο Hamilton" (As if!, 2009)

Λεπτομέρειες:Ξενόγλωσσος τίτλος: SPARE KEY
Εκδότης: ΛΟΓΕΙΟΝ
Σειρά: ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΤΟΠΟΙ
Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων: 160
Διαστάσεις: 21x14
Μετάφραση: ΨΕΥΤΑΚΗ ΒΑΓΙΑ
Επιμέλεια: ΠΛΕΞΙΔΑΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά): ΧΑΜΙΛΤΟΝ Ρ. ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ
Θέμα: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ/ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τις κριτικές των προαναφερθέντων κριτικών! Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω από τον εν λόγω συγγραφέα, αλλά είδη έχω πάρει την απόφαση να αναζητήσω και τα υπόλοιπα βιβλία του και να τα συμπεριλάβω στη συλλογή μου. Καλογραμμένο, σύγχρονο, αναπαραστατικό, ωμό, βίαιο, καφρίλα και ακραία ερωτικό! Τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας αναγνώστης της κατηγορίας αυτής;Όσοι από εσάς είστε λάτρεις της κατηγορίας θρίλερ-τρόμου, θα το απολαύσετε! ( διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις αναγνώστριες, καθώς δεν πιστεύω ότι θα βρουν της αρεσκείας τους το λεξιλόγιο- υβρεολόγιο, την ωμότητα και τις ερωτικές σκηνές που περιγράφονται) .Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους-λάτρεις της κατηγορίας αυτής, καθώς και σε όλους όσους επιθυμούν να "μυηθούν" στην σύγχρονη λογοτεχνία τρόμου.(Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι, η λογοτεχνία τρόμου διαφέρει σε σχέση με τις ταινίες τρόμου).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5-9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.