Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Inferno

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου):

Ψάξε και θα βρεις.

Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.

Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή…Εμπνευσμένο από το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το INFERNO είναι το πιο συναρπαστικό, το πιο προκλητικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα που υπογράφει μέχρι τώρα ο Νταν Μπράουν, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα και διαβάζεται μονορούφι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ:
Υπήρξε από πλευράς μου μεγάλη αγωνία και ατελείωτη υπομονή μέχρι την έκδοση του βιβλίου. Ήθελα οπωσδήποτε να το πιάσω στα χέρια μου και να το διαβάσω. Επιτέλους ήρθε η μέρα που τόσο περίμενα. Το βιβλίο εκδόθηκε, τα ράφια των βιβλιοπωλείων γέμισαν και ο τοπικός βιβλιοπώλης μου- όπου του είχα κάνει προ-παραγγελία το βιβλίο- χαμογέλασε μόλις με είδε να μπαίνω μέσα στο βιβλιοπωλείο του. " Ήρθε επιτέλους αυτό που περίμενες τόσο καιρό! Ορίστε, όπως σου υποσχέθηκα, σου κράτησα ένα κομμάτι".Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! Ξεκίνησα την ανάγνωσή του την ίδια κιόλας ημέρα. Οι πρώτες σελίδες του με γέμισαν με αγωνία και έξαψη, καθώς η ανατροπές και το κυνηγητό ήταν ασταμάτητες και ατελείωτες. Υπέροχη περιπέτεια! Τι χαρά! Όλα αυτά, μέχρι να φτάσεις περίπου στη μέση του βιβλίου. Από εκεί ξεκινά ο Γολγοθάς της ανάγνωσης του. Ανιαρές περιγραφές και αναλύσεις, βαρετές εξελίξεις και ανούσιοι διάλογοι που χρησιμεύουν μόνο για να γεμίζουν σελίδες και εάν θέλεις έναν ταξιδιωτικό οδηγό για την Φλωρεντία. Και όλα αυτά να φανταστεί κανείς ότι διαρκούν σχεδόν μέχρι τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί, επανέρχεται η δράση και η περιπέτεια. Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς η εκπνοή του διαθέσιμου χρόνου τους είναι πολύ κοντά.Το τέλος του βιβλίου με απογοήτευσε.Με τη λήξη της ανάγνωσής του σχηματίστηκε στο μυαλό μου η ιδέα ότι, ο Νταν Μπράουν, δεν γράφει πλέον βιβλία, αλλά σενάρια ταινιών. Αναρωτιέμαι, θα διαβάσω ξανά κάποιο βιβλίο του ισάξιο των κορυφαίων του - κατά την άποψή μου- "Κώδικας Ντα Βίντσι" και " Illuminati- Οι Πεφωτισμένοι" ;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.