Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αρκτικός κύκλος


Αρκτικός κύκλος

Dan Brown
μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2005
σελ: 644

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου):

Ένας μετεωρίτης που κρύβει κάποιο αρχέγονο μυστικό. Μια συνωμοσία εκπληκτικής σύλληψης. Επιστήμονες, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την αλήθεια.
Ποιοι εμπλέκονται; Ποια είναι τα πιθανά οφέλη; Είναι αναμεμειγμένος ο Λευκός Οίκος;

Μια ευφυέστατη, απρόβλεπτη περιπέτεια που ξετυλίγεται με απόλυτα πειστικό τρόπο και αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα. Έρωτας, μυστήριο και πολιτική συνωμοσία συμπλέκονται σε μια ιστορία κατασκοπίας, στρατιωτικών μυστικών και επιστημονικών ευρημάτων, σχηματίζοντας το τέλειο αμάλγαμα δράσης και ίντριγκας.

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ:

Ο Αρκτικός Κύκλος (Deception Point, 2001) είναι το τρίτο στη σειρά βιβλίο του Dan Brown. Αναφέρεται στην ανακάλυψη ενός μετεωρίτης με ίχνη εξωγήινης ζωής θαμμένο βαθιά στους πάγους της Αρκτικής.Οι βασικοί πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι η αναλύτριας πληροφοριών Ρέιτσελ Σέξτον και  ο ωκεανογράφος Μάικλ Τόλαντ.
Συνωμοσίες, ίντριγκες, κατασκοπία και καταδιώξεις  των πρωταγωνιστών από δολοφόνους είναι τα (επιτυχημένα) συστατικά του βιβλίου, που βαθμιαία εξελίσσονται  και σταδιακά οδηγούμαστε στην κορύφωση του βιβλίου.
Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι πρόκειται για μία πολύ καλή περιπέτεια-διαφορετική από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα- η οποία σε πείθει για τα γραφόμενα της, γεμάτη δράση ( σε κάποιες φάσεις ίσως σας κουράσει),   αλλά και με ένα τέλος απρόβλεπτο που σε κάποιους θα αφήσει τη "γεύση" της απογοήτευσης. Διαβάζοντάς το η ώρα περνά γρήγορα, ευχάριστα και δίχως να το αντιληφθείς έχει βραδιάσει ή ξημερώσει.
Αντισταθείτε στην εσωτερική σας ανάγκη να το συγκρίνεται με άλλα βιβλία του συγγραφέα -βλέπε ¨Πεφωτισμένους" και  "Κώδικα Ντα Βίντσι"-  και θα έχετε διαβάσει μία εξαιρετική περιπέτεια συνωμοσίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8- 8,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.