Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Illuminati: Οι πεφωτισμένοι

Illuminati: Οι πεφωτισμένοι

Νταν Μπράουν
μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2004
σελ: 655

ΠΕΡΙΛΗΨΗ (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου):

Μια αρχαία μυστική αδελφότητα. Ένα τρομακτικό νέο όπλο καταστροφής. Ένας αδιανόητος στόχος.
Το μυθιστόρημα "Illuminati, oι πεφωτισμένοι" είναι ένα απρόβλεπτο θρίλερ που ισορροπεί με μοναδικό τρόπο ανάμεσα σε απρόσμενες αποκαλύψεις και σκοτεινές αλήθειες την ώρα που η μάχη ανάμεσα στη θρησκεία και την επιστήμη κλιμακώνεται...

Τοποθετώντας τη δράση σε ένα ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο περιβάλλον, ο Νταν Μπράουν ακολουθεί στη μυθοπλασία του δρόμους που θυμίζουν "Το εκκρεμές του Φουκό" και "Το όνομα του ρόδου" του Ουμπέρτο Έκο.

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ:

Το δεύτερο βιβλίο του Dan Brown ( Πεφωτισμένοι (Angels & Demons), 2000) ήρθε για να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα, να καθιερώσει τον συγγραφέα του και να "ταράξει τα νερά" της καθολικής εκκλησίας!
Ένα καθηλωτικό θρίλερ γεμάτο αγωνία, συνωμοσίες, ανατροπές και ανθρωποκυνηγητό στην πόλη του Βατικανού. Τα ερωτήματα πολλά, ο χρόνος ελάχιστος και οι απαντήσεις "αόρατες" στα μάτια των μη μυημένων.   Ο πρωτοεμφανιζόμενος καθηγητής Λάγκτον με την κόρη του δολοφονηθέντα καθηγητή Βέτρα, Βιτόρια, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη αποστολή.
Οι Πεφωτισμένοι, είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα! Η πλοκή του πρωτότυπη, οι εξελίξεις ραγδαίες και οι συνεχείς ανατροπές καθηλώνουν τον αναγνώστη, μη επιτρέποντάς του να σταματήσει την ανάγνωση ούτε λεπτό!
Θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό αναγνώστη!
Δεν μπορώ όμως και να μην αναφέρω το μείον της ιστορίας που ενδεχομένως να συναντήσει ένας μέσος αναγνώστης. Σε αυτό το βιβλίο -όπως και στις συνέχειες των περιπετειών του καθηγητή Λάνγκτον- ο συγγραφέας κάνει αισθητές τις πεποιθήσεις του σχετικά με τους θεσμούς της καθολικής εκκλησίας (και του χριστιανισμού γενικότερα).  Τα γραφόμενα ίσως προσβάλουν κάποιους αναγνώστες.
Αν το διαβάσει όμως κάποιος αποστασιοποιημένος από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, τότε σίγουρα θα το απολαύσει!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Το βιβλίο μετά την εμπορική επιτυχία που σημείωσε, μεταφέρθηκε το 2009 και στην μεγάλη οθόνη με τον ομώνυμο τίτλο  Angels & Demons. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Tom Hanks, Ewan McGregor και Ayelet Zurer και σε σκηνοθεσία: Ron Howard.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.